How to Fail at Almost Everything and Still Win Big – Scott Adams2 min read

Passion is bullshit. Goals are for losers. Je moet bijvoorbeeld niet als doel nemen tien kilo af te vallen, maar als ‘systeem’ dat je drie keer per week gaat sporten. Dan komen de resultaten vanzelf. Scott Adams, bekend geworden van de strip Dilbert, begint met een paar van deze stevige uitspraken. De rode draad in het boek (met cliffhangers) is hoe hij de problemen met zijn stembanden overwon.

Verder vertelt hij hoe het allemaal zo gekomen is (twaalf ambachten, dertien ongelukken) en tussendoor geeft hij uiteenlopende tips. Zo stelt Adams dat hij heeft gemerkt dat als hij rechtop aan zijn bureau zit, in een werkhouding, zijn hersens dat vertalen in een alerte modus; dit in tegenstelling tot wanneer hij onderuitgezakt op de bank zit. Even verderop zegt hij: Smiling makes you feel better even if your smile is fake. In die sfeer zitten de tips.

Adams heeft een lijst met vaardigheden die hij aanbeveelt onder de knie te krijgen voor een gelukkig en succesvol leven, waaronder zakelijke correspondentie, psychologie, spreken in het openbaar, design (‘the basics’), technologie (‘hobby level’) en golf. Vervolgens legt hij dit alles uit aan de hand van zijn eigen ervaringen.

De auteur geeft ook zijn formule voor geluk: dagdromen, de baas zijn over je agenda, dutjes doen, gezond eten en elke dag actief zijn. Het is als een oom of buurman die je na een paar glazen drank vertelt hoe je alles (maar dan ook alles) het beste kunt aanpakken.

Zelf heb ik ook zo’n tip. Aangezien ik niet van plan ben een boek te schrijven, verwerk ik hem in dit stukje. Lezer, doe er je voordeel mee! Klaar? Daar komt ‘ie:

Ga naar de wc om te plassen zodra je de mogelijkheid hebt. Stel, je bent ergens op visite geweest en je weet dat het nog twintig minuten fietsen is eer je thuis bent. Denk dan niet: Die twintig minuutjes hou ik het nog wel, dan ga ik wel thuis. Nee, ALTIJD gaan als je de kans hebt. Want je zult zien, onderweg krijg je een lekke band en dan sta je daar met een volle blaas. Of je komt met de auto in de file. Of er komt iets anders tussen. Dus, mensen, zeg na elke visite, vergadering, of wat dan ook: Ik ga nog even snel naar de wc.

Vind je dit een leuke tip en wil je er nog meer? Koop dan How to Fail at Almost Everything and Still Win Big van Scott Adams.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *