No Shitting in the Toilet – Peter Moore1 min read

Mensen die reizen met constant een Lonely Planet in de hand,daar heb ik geen hoge pet van op. Al helemaal niet als er allemaal van die gele plakkertjes in zitten, waaruit blijkt dat ze het boek van tevoren thuis al hebben bestudeerd en zo de reis minutieus hebben voorbereid.

Alleen schapen volgen de kudde, geleid door bijdehante schrijvers van veel te dure en op de dag van uitkomen al verouderde reisgidsen. Zoek gewoon je eigen weg en laat je leiden door je boerenverstand.

Omdat ik dacht dat No Shitting In The Toilet op dezelfde lijn zou zitten, ruilde ik ergens in de Andes Zomerhuis met zwembad van Herman Koch in voor dit boek.

Helaas bleek het boek zwaar verouderd (men spreekt over reischeques en cassettebandjes), vooral ook veel te jolig en bijzonder slecht vertaald. Het is altijd fout als je de in het Nederlands vertaalde tekst rechtstreeks kunt herleiden naar het Engelstalige origineel. In dit boek staat bij bijvoorbeeld ‘ik ben misselijk en moe van …’. Dan weet je direct dat in het origineel stond: ‘I am sick and tired of…’ .

Een afknapper.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *